Načelnik Ajnadžić ugostio dekanesu Medicinskog fakulteta u Sarajevu

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa svojim saradnicima u srijedu, 18. januara 2017. godine ugostio dekanesu Medicinskog fakulteta u Sarajevu prof. dr. Almiru Hadžović-Džuvo.
Načelnik Ajnadžić ugostio dekanesu Medicinskog fakulteta u Sarajevu

Povod posjete bio je razgovor o planiranoj izgradnji sportske sale za potrebe Srednje zubotehničke škole i Medicinskog fakulteta te izgradnji spomen-obilježja studentici Suadi Dilberović koja je poginula na Vrbanja mostu početkom rata.

 

Dekanesa Hadžović-Džuvo kazala je da ova lokalna zajednica pruža kontinuiranu pomoć fakultetu i da su na tome neizmjerno zahvalni.

 

-U narednom periodu planiramo u parku ispod fakulteta pokrenuti projekt izgradnje spomen-obilježja našoj studentici Suadi Dilberović koja je poginula na Vrbanja mostu početkom rata. Već smo dobili idejno rješenje bez naknade, a sada nam predstoji rješavanje administrativnih pitanja. Projekt planiramo realizovati do aprila i nadam se da ćemo imati vašu podršku. Veliki problem sa kojim se suočavamo je nedostatak sale za fiskulturu. Naši studenti moraju plaćati termine u drugim salama ukoliko žele da se bave sportom, a znamo kako je fizička aktivnost važna za cjelokupno zdravlje svakog čovjeka, dodala je Hadžović-Džuvo.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar podržava sve projekte koji su od značaja za društvenu zajednicu i da je spreman uvijek pružiti svaki vid podrške i pomoći.   

 

-Općina Centar će biti partner u izgradnji spomen-obilježaja u čast Suade Dilberović koja je kao studentica Medicinskog fakulteta u Sarajevu u aprilu 1992. godine zajedno sa Olgom Sučić poginula na tadašnjem Vrbanja mostu tokom mirnih antiratnih demonstracija. Također ćemo uložiti maksimalne napore da se ubrza izdavanje svih potrebnih dozvola kako biste stigli realizovati projekt do predviđenog roka. Kada je u pitanju izgradnja sportske sale mi ćemo pripremiti Memorandum o razumijevanju čiji će potpisnici biti Medicinski fakultet, Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih KS, Rektorat Univerziteta u Sarajevu, Srednja zubotehnička škola i Općina Centar. Tokom trajanja nastave salu bi koristile dvije obrazovne ustanove, a u poslijepodnevnim satima sala bi bila na raspolaganju građanima općine Centar. Dio sredstva za izgradnju ove sale izdvojit će Općina a dio Kanton Sarajevo, objasnio je Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti