Obilježena prva godišnjica rada Centra za zdravo starenje u općini Centar

U prepunim prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12), 18. januara 2017. godine, svečano je obilježena prva godišnjica rada Centra.
Obilježena prva godišnjica rada Centra za zdravo starenje u općini Centar

Tom prilikom su članovi sekcija priredili izložbu radova nastalih tokom proteklog perioda, a polaznici sekcija Centra za mlade Gorica upriličili bogat kulturno-zabavni program. Druženje koje je proteklo u dobrom raspoloženju, uz muziku, pjesmu i ples, samo je primjer dobre prakse Centra koji za cilj ima poboljšanje kvaliteta života osoba treće životne dobi i njihove socijalne uključenosti u zajednicu.

 

Na svečanoj manifestaciji prisustvovali su brojni gosti i prijatelji Centra za zdravo starenje, među kojima i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima, predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, njeni zamjenici Mustafa Mulić i Sulejman Haljevac, vijećnici Dževad Topić, Sead Srna i Denis Challenger, te članovi Centra za zdravo starenje Općine Centar.

 

U ime Centra za zdravo starenje prisutne je pozdravila koordinatorica Varja Nikolić.

 

-Danas obilježavamo prvu godišnjicu od osnivanja ovog Centra, koji danas broji 500 članova, od čega 410 žena i 90 muškaraca. Želim se zahvaliti voditeljima svih sekcija, donatorima i prijateljima Centra, koji su tokom proteklih godinu dana nesebično pružali podršku na razne načine i time potpomogli njegov rad, kazala je Nikolić.

 

Svjetlana Fabijanić-Grbić, predsjednica Udruženja „Partnerstvo za javno zdravlje“, koje implementira projekt u Centru za zdravo starenje, istakla je da je veoma sretna što se članovi Centra izuzetno dobro slažu, druže i potpomažu.

 

-Mi ćemo biti ustrajni u tome da se i u drugim dijelovima ove lokalne zajednice otvaraju ovakvi centri jer to pomaže ljudima da sami sebe poštuju, da si uljepšaju život i da stiču nove prijatelje, znanja i vještine, dodala je Grbić.

 

U svom obraćanju, načelnik Ajnadžić istakao je da će ova lokalna zajednica i u budućnosti posebnu pažnju posvećivati osobama treće životne dobi, te da će otvarati još ovakvih centara.

 

-Želim vam čestitati godišnjicu uspješnog rada i poželjeti da tako nastavite i u budućnosti, u miru i dobru. Ono što me posebno raduje, a mislim da je to komparativna vrijednost na koju svi trebamo biti ponosni, je to što je ovaj centar jedan multietnički, multikulturalni i multikonfesionalni prostor. Od samog početka smo podržavali ideju osnivanja Centra, a danas imamo dokaz da je povjerenje koje smo ukazali menadžmentu Centra u potpunosti opravdano, istakao je Ajnadžić i dodao će u narednom periodu zajedno sa Općinskim vijećem ustanoviti datum koji će se obilježavati kao Dan penzionera općine Centar.

 

Predsjedavajuća Karačić pridružila se čestitkama povodom obilježavanja godišnjice rada Centra za zdravo starenje i iskazala veliko oduševljenje aktivnostima koje se u Centru svakodnevno realiziraju.

 

Menadžment Centra za zdravo starenje je u znak zahvalnosti za nesebičnu podršku u radu Centra načelniku Ajnadžiću i predsjedavajućoj Karačić uručio prigodne poklone koje je izradila voditeljica kreativne radionice alu-folija.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti