Potpredsjednica Federacije Melika Mahmutbegović posjetila Općinu Centar

U utorak, 17. januara 2017. godine potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović, zajedno sa saradnicima, boravila je u radnoj posjeti Općini Centar gdje je sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem razgovarala o saradnji ova dva nivoa vlasti i njenom unapređivanju s ciljem realizacije zajedničkih projekata koji su od značaja za građane Bosne i Hercegovine.
Potpredsjednica Federacije Melika Mahmutbegović posjetila Općinu Centar

Načelnik Ajnadžić se zahvalio potpredsjednici Federacije BiH na posjeti i iskazao nadu da će saradnja ova dva nivoa vlasti biti nastavljena u budućnosti.

 

-Postoje mnoga polja na kojima možemo zajedno djelovati, a vi ste na poziciji da okupite sve one koji imaju potencijala da se uključe i doprinesu realizaciji projekata koji su od značaja za naše građane. Nažalost, mnogo je ljudi koji se nalaze u stanju potrebe, tu mislim na socijalnu, pravnu, zdravstvenu ali i druge potrebe, a naročito u manje razvijenim sredinama. Smatram da zajedničkim djelovanjem možemo pomoći tim ljudima. Općina Centar je kao i do sada spremna suportirati takve aktivnosti sa finansijskim kapacitetima, ali trebale bi se uključiti i druge lokalne zajednice koje imaju mogućnost izdvajanja sredstava iz budžeta za ovakve namjene. Porodicama koje teško žive moramo pomoći, ne smijemo biti slijepi za probleme naših građana bez obzira u kojoj lokalnoj zajednici oni žive. Naša obaveza je da služimo građanima naše zemlje jer ovdje smo zbog njih, a ne zbog nas samih, naglasio je Ajnadžić.

 

Potpredsjednica Mahmutbegović čestitala je načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću na postignutim izbornim rezultatima i kazala da je današnja posjeta nastavak dobre saradnje.  

 

-Načelniku Ajnadžiću želim čestitati na izboru ali i na dosadašnjem radu i zalaganju u ovoj lokalnoj zajednici. Pravi život građana odvija se u lokalnoj zajednici i stoga smatram da je važno da viši nivoi vlasti pružaju podršku vašem radu. Želim vam se zahvaliti na brizi koju iskazujete prema ljudima u stanju potrebe. Ideja koju ste predložili je veoma dobra, i važno je da što prije krenemo sa njenom realizacijom. Potrebno je napraviti jednu koordinaciju načelnika razvijenih lokalnih zajednica s ciljem pružanja pomoći onima kojima je to potrebno, a u tom smislu mi vam stojimo na raspolaganju, dodala je Mahmutbegović.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti