Klizalište u parku Hastahana otvoreno do 15. februara

Uprkos hladnom vremenu mališani, pa i odrasli uživaju u klizanju u parku Hastahana na Marijin Dvoru i nakon zatvaranja Sarajevo Holiday Marketa. Na radost i oduševljenje mališana ali i odraslih ljubitelja klizanja, posjetitelji će ovu ledenu plohu moći besplatno koristiti sve do 15. februara 2017. godine u terminu od 9 do 22 sata.
Klizalište u parku Hastahana otvoreno do 15. februara

Naime, s obzirom na izuzetno pozitivan odjek javnosti i intenzivno korištenje ledene plohe, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je na inicijativu Općinskog vijeća odlučio produžiti korištenje Addiko klizališta do polovine februara kako bi što više djece predškolskog i školskog uzrasta, ali i drugih ljubitelja klizanja, imalo mogućnost da u centru grada uz druge sadržaje, u potpunosti besplatno, koristi ovaj vid rekreacije.

 

Desetogodišnja Nađa Švrakić, učenica 4. razreda Osnovne škole „Fatima Gunić“ sa svojom prijateljicom Nejrom došla je danas na klizalište u parku Hastahana zabaviti se i uživati na ledu. 

 

-Klizanje mi je jedan od najdražih zimskih sportova. Iako je hladno, klizati je predivno. Dolazila sam i prošlih dana i namjeravam dolaziti sve dok je klizalište otvoreno. Mislila sam ići na planinu skijati, ali klizanje je bolje, rekla je radosna Nađa.

 

Prema riječima Ismira Omeragića, uposlenika na Addiko klizalištu, naši sugrađani tokom sedmice često dolaze klizati, a pogotovo vikendom kada su roditelji slobodni od svojih radnih obaveza u prilici provesti zabavne trenutke sa svojom djecom. 

 

-Najveća posjećenost jeste tokom vikenda, subotom i nedjeljom kada je klizalište prepuno roditelja sa malom djecom, kazao je Omeragić ističući da je posjećenost tokom radnih dana nešto veća u večernjim satima kada reflektori i osvjetljenje stvaraju posebnu atmosferu i mame uzdahe prolaznika i čine da i oni tamo navrate.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti