Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji između Općine i BBI banke

U prostorijama Općine Centar u petak 6. januara 2017. godine upriličeno je potpisivanje Memoranduma o poslovnoj saradnji u podršci privlačenja i realizacije investicija između Općine Centar i BBI banke.
Potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji između Općine i BBI banke

Načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić je nakon potpisivanja ovog dokumenta izjavio da će Općina Centar u saradnji sa BBI bankom raditi zajedno na veoma važnim projektima koji su od interesa za lokalnu zajednicu, Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

 

-Na ovaj način ćemo najbolje promovirati veoma važne investicije za lokalnu zajednicu. U cilju nam je postati veoma atraktivna lokalna zajednica za ulaganja stranih investitora. U fokusu će biti podrška za mala i srednja poduzeća, za poljoprivredu i za velike investicione projekte. Svi investitori koji su zainteresovani za ulaganje u našu lokalnu zajednicu su dobrodošli, jer želimo da Općina Centar postane veoma atraktivna lokalna zajednica za investiranje. Želim da dodam da prije svake odluke o investiranju na našem području, posebno u arhitektonskom i prostornom planiranju, nećemo odobriti nijedan projekat prije nego dobijemo pozitivno mišljenje općinske Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove, Asocijacije arhitekata u BiH, Savjeta općinskog načelnika Općine Centar Sarajevo za urbanizam i prostorno planiranje, te dva kantonalna zavoda za planiranje i izgradnju, kao i Gradske uprave, objasnio je Ajnadžić.

 

Direktor BBI banke Amer Bukvić je nakon potpisivanja memoranduma objasnio koja je uloga BBI banke u ovom projektu, tačnije Odjeljenja za investicijsko bankarstvo i BBI biznis kluba.

 

–Naša banka će bez naknade, na osnovu potpisanog sporazuma, pružiti Općini Centar savjetovanje u evaluaciji projekata i potencijalnih investitora, pogotovo u financijskom i investicijskom dijelu, odnosno u pripremi i strukturiranju pojedinih projekata odnosno investicija. Sve projekte koje u saradnji sa Općinom Centar pripremimo planiramo prezentovati na narednom Sarajevo Business Forumu. Mišljenja sam da ćemo kroz ovu saradnju napraviti jedan profesionalan i funkcionalan ambijent za ostvarivanje poslovnih prilika, jer za razvoj ekonomije i privlačenje investicija javni i privatni sektor se moraju na ovakav način povezivati, kazao je Bukvić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti