Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2017. godinu

Općinsko vijeće Centar Sarajevo na četvrtoj redovnoj sjednici, održanoj 27. decembra 2016. godine, utvrdilo je Nacrt budžeta Općine Centar za 2017. godinu i Nacrt programa rada Općinskog vijeća Centar u 2017. godini i uputilo ih u javnu raspravu u trajanju 28 dana.
Javne rasprave o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2017. godinu

O nacrtima ovih dokumenata će se diskutovati na javnim raspravama u mjesnim zajednicama Općine Centar koje će se održavati po utvrđenom rasporedu.

 

Prva javna rasprava će biti održana u ponedjeljak, 9. januara 2017. godine u Mjesnoj zajednici Mejtaš-Bjelave (Čekaluša 7), a u utorak, 10. januara je planirana u Mjesnoj zajednici Park-Višnjik (Čekaluša 69). U srijedu, 11. januara u prostorijama Mjesne zajednice Skenderija-Podtekija (Skenderija 5) bit će održana javna rasprava za građane ovog mjesnog područja. Za stanovnike MZ Trg Oslobođenja-Centar javna rasprava će biti održana u četvrtak, 12. januara u prostorijama Mjesne zajednice u Ulici Mis Irbina 18. U ponedjeljak 16. januara  bit će održana javna rasprava u Mjesnoj zajednici Koševsko brdo (Braće Begić 11), a u utorak 17. januara u MZ Pionirska dolina-Nahorevo (Nahorevska 103). U prostorijama Mjesne zajednice Bardakčije (Zaima Šarca 14-d) u srijedu, 18. januara je javna rasprava za građane ove mjesne zajednice, dok je u četvrtak 19. januara javna rasprava u prostorijama Mjesne zajednice Betanija-Šip (Dejzina Bikića 6). Građani Mjesne zajednice Donji Velešići o Nacrtu budžeta imaju priliku raspravljati u ponedjeljak, 23. januara u prostorijama ove mjesne zajednice (Hasana Bibera 5), a građani Mjesne zajednice Džidžikovac-Koševo I u utorak, 24. januara u prostorijama pomenute mjesne zajednice u Ulici Hasana Kikića 8. U prostorijama Mjesne zajednice Marijin dvor-Crni vrh (Dolina 7) u srijedu, 25. januara je javna rasprava za građane ove mjesne zajednice, a u četvrtak, 26. januara će biti održana javna rasprava u prostorijama Mjesne zajednice Soukbunar (Soukbunar 203).

 

U posljednjoj sedmici održavanja javnih rasprava o Nacrtu budžeta Općine Centar za 2017. godinu u ponedjeljak 30. januara bit će održana javna rasprava za građane MZ Hrastovi-Mrkovići (Panjina kula do 78), a u utorak 31. januara za građane MZ Breka-Koševo II (Juraja Najdharta 5). Posljednja u nizu rasprava će biti održana u u srijedu, 1. februara u prostorijama Mjesne zajednice Ciglane-Gorica (Trg Merhemića 14) gdje će učestvovati stanovnici ovog mjesnog područja.

 

Sve javne rasprave počinju u 17 sati, a učešće u njihovom radu će uzeti predstavnici stručnih službi Općine Centar i vijećnici Općinskog vijeća Centar.

 

Nacrt budžeta Općine Centar za 2017. godinu i Nacrt programa rada Općinskog vijeća centar u 2017. godini sa pozivom na učešće u javnoj raspravi objavljeni su 5. januara 2017. godine u dnevnom listu „Oslobođenje“ i na web stranici Općine Centar: www.centar.ba u rubrici Budžet Općine Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti