Odata počast na mjestu pogibije šest Sarajlija u Ulici Musala

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti, 3. januara 2017. godine, u ulici Musala 1, obilježena je 23. godišnjica ubistva članova porodica Tatarević i Dragnić.
Odata počast na mjestu pogibije šest Sarajlija u Ulici Musala

Cvijeće na mjesto stradanja položili su potpredsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992. - 1995. Ramiz Holjan sa članovima porodice stradalih, te predstavnici Vlade Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva i Općine Centar. U ime Općine Centar Sarajevo cvijeće je položio savjetnik općinskog načelnika Bećir Sirovina.

 

Prije 23. godine, od granate ispaljene s agresorskih položaja, ubijeno je šest članova porodica Tatarević i Dragnić, među kojima i dvoje djece.

 

Tog tragičnog dana život su izgubili Asja i Nadan Tatarević, njihova majka Dženana, otac Adnan, te Nadžija i Veseljko Dragnić, dok je teško ranjen Mensur Dragnić.

 

 -U ovome gradu ubijeno je 1.601 dijete, ubijena je jedna škola, jedna budućnost ove države. Mi roditelji, nosimo bol više od 20 godina, a da bi bio ublažen, zločinci trebaju odgovarati za svoja zlodjela. Ovako, mi ćemo uvijek tragati, insistirati i predlagati, jer ovakve stvari se nikada ne smiju zaboraviti, kazao je Holjan.

 

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti