Ajnadžić i Fišo razgovarali sa predstavnicima boračkih udruženja

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić, u petak, 30. decembra 2016. godine, zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić i njenim zamjenikom Mustafom Mulićem ugostio je ministra za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharema Fišu, njegovog pomoćnika Osmana Smajlovića i predstavnike boračkih udruženja. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar Đulaga Hamza.
Ajnadžić i Fišo razgovarali sa predstavnicima boračkih udruženja

Na sastanku su između ostalog sumirani rezultati saradnje ove lokalne zajednice sa boračkim udruženjima i boračkom populacijom, te predstavljene smjernice za djelovanje u budućem periodu.

 

Ministar Fišo je izrazio zadovoljstvo posebnom pažnjom koju Općina Centar posvećuje boračkoj populaciji.

 

-Drago mi je što sam danas ovdje i što na kraju ove budžetske godine imamo priliku da razgovaramo. Moram kazati da je Općina Centar lokalna zajednica koja je po mnogo čemu otišla nekoliko koraka ispred ostalih općina u Kantonu Sarajevo, o čemu svjedoče djela i brojni realizovani projekti kada je u pitanju oblast boračke populacije. Smatram da je potrebno da svi uložimo dodatne napore kako bi konačno započela izgradnja centralnog spomen-obilježja na Trgu Alije Izetbegovića. Ono što radi Općina Centar na čelu sa načelnikom Ajnadžićem nas ohrabruje, a nadamo se da će tako nastaviti i u budućnosti, kazao je Fišo.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je Ministarstvo za boračka pitanja KS davalo podršku realizaciji projekta, te da se nada da će se navedena saradnja i nastaviti.

 

-Izgradnja spomen-obilježja je važna jer ona treba da šalju čvrstu poruku mira, ne samo u Bosni i Hercegovinu nego i izvan nje. Što se tiče Općine Centar, spremni smo participirati u izgradnji centralnog-spomen obilježja i tražiti konačno rješenje koje će biti kompromis svih onih koji donose odluke. Pokrenuli smo proceduru da se park na Skenderiji u neposrednoj blizini Općine Centar nazove Trg Prvog korpusa Armije RBiH, dok je u planu pokretanje imenovanja jedne od ulica na Kromolju po Armiji RBiH. Mi moramo posebnu pažnju posvećivati onima koji su ovu zemlju branili, jer oni su to zaslužili, dodao je Ajnadžić.

 

Predstavnici boračkih udruženja zahvalili su se načelniku Ajnadžiću i ministru Fiši na nesebičnoj podršci koju su im pružali tokom proteklog perioda.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti