Općina Centar želi da unaprijedi saradnju sa boračkim organizacijama

Na sastanku koji je organizovan u Općini Centar u četvrtak 29. decembra 2016. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je razgovarao o unapređenju dobre saradnje sa predstavnicima Koordinacionog odbora boračkih udruženja iz Centra, kojeg čini sedam boračkih udruženja. Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić upoznao goste da Općina Centar nastavlja sa finansijskom podrškom projektima koje realizuju ova udruženja.
Općina Centar želi da unaprijedi saradnju sa boračkim organizacijama

– Općina Centar tokom naredne godine planira preuzeti na upravljanje parking prostore na svom području od čega će neki biti dodijeljeni boračkim udruženjima na upravljanje, kao što smo to uradili sa parkingom u parku Hastahana na Marijin dvoru i na ovaj način ćemo zaposliti članove porodica i djecu šehida i poginulih boraca, demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, te djecu dobitnika najviših ratnih priznanja. Također imamo u planu pokretanje izrade odluke o dodjeli pod zakup praznih općinskih stanova po povoljnim uslovima boračkoj populaciji i socijalnim slučajevima. Pokrenuli smo proceduru da se park na Skenderiji u neposrednoj blizini Općine Centar nazove Trg Prvog korpusa Armije RBiH, dok je u planu pokretanje imenovanja jedne od ulica na Kromolju po Armiji RBiH. Također u skladu sa ovim želimo u Općini Centar da ulice i trgove nazovemo po imenima osoba koje su dale nemjerljiv doprinos tokom proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata koji je vodila Armija RBiH, objasnio je Ajnadžić.

 

Predstavnici boračkih udruženja su potvrdili da podržavaju ovakve poteze koji vode ka poboljšanju međusobnog odnosa i poboljšanju statusa boračke populacije, te su upoznali načelnika Ajnadžića o novoj strukturi ove Koordinacije koja sada broji sedam boračkih udruženja umjesto dosadašnjih pet i predložili da u tri općinske komisije budu imenovani predstavnici iz njihovih udruženja, na što je načelnik Ajnadžić kazao da podržava ovu ideju.

 

U ime Općine Centar današnjem sastanku su također prisustvovali Mustafa Mulić, dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar, Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika za investicije, Đulaga Hamza, pomoćnik načelnika za boračko-invalidsku zaštitu Općine Centar, dok su u ime Koordinacionog odbora boračkih udruženja iz Centra sastanku prisustvovali: Ramiza Šejto (Udruženje porodica šehida i poginulih boraca), Nedžad Škrijelj (Udruženje ratnih vojnih invalida), Kadrija Škrijelj (Udruženje boraca Patriotska liga), Zijad Škamo (Udruženje nosilaca „Zlatnog ljiljana“ i „Zlatne policijske značke“), Džemal Ibrahimović (Udruženje boraca 'Bosnae-Zelene beretke''), te Sevdalija Hasanović i Ferid Bešlija (Udruženje boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995.).

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti