Načelniku Ajnadžiću uručena povelja Udruženja logoraša

U Općini Centar u četvrtak 29. decembra organizovan je prijem na kojem su predstavnici Udruženja logoraša općina Centar i Stari Grad uručili povelje za dosadašnju finansijsku i materijalnu podršku radu ovog Udruženja.
Načelniku Ajnadžiću uručena povelja Udruženja logoraša

Predsjednik udruženja Avdulah Popara je kazao da je na održanoj Skupštini donesena odluka da se uruče povelje svim pojedincima i kolektivima koji su svojim angažmanom pomogli rad ovog Udruženja, posebno kod obilježavanja datuma i stratišta gdje su bili zatvoreni i mučeni njihovi članovi i da bez obzira kolika ta podrška bila skromna za ovo Udruženje je velika stvar.

 

Načelnik Ajnadžić se zahvalio na uručenim poveljama i kazao da će Općina Centar nastaviti podržavati ovo i ostala udruženja koja vode brigu o bivšim logorašima i borcima.

 

Povelje su također uručene dopredsjedavajućem Općinskog vijeća Centar Mustafi Muliću, te vijećnicima: Sead Srna, Velija Katica, Nuko Grebović, Sejad Đozo, Hamdija Hasanović, kao i nekadašnjem načelniku Općine Centar Dževadu Bećireviću u čije je ime povelju preuzeo Adil Katica, savjetniku općinskog načelnika Mustafi Resiću, nekadašnjem općinskom vijećniku Suvadu Kerli, te predstavnicima Općine Stari Grad i KJKP „Tržnice-Pijace“ d.o.o.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti