Projekat Udruženja ”Klubova liječenih alkoholičara” podržan sa 2.500 KM

U savremenom društvu razvojem informatičkih tehnologija, dolazi do podizanja kvaliteta ljudskog života, ali istovremeno i do stvaranja negativnih posljedica, te razvijanja nekih novih poremećaja. Popularno se oni nazivaju „nove ovisnosti“, a to su ovisnosti o internetu, kocki i klađenju. Udruženje “Klubova liječenih alkoholičara“ pokrenulo je projekat „Nove ovisnosti, izazov za mlade“ čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.500 KM.
Projekat Udruženja ”Klubova liječenih alkoholičara” podržan sa 2.500 KM

Ciljevi navedenog projekta su rano otkrivanje rizičnog ponašanja mladih i iniciranje mreže uzajamne saradnje institucija, informisati mlade o rizičnom ponašanju u razdoblju intenzivnog odrastanja, osnažiti mlade kako bi znanjem prevenirali rizično ponašanje.

 

Učesnici projekta su mladi, učenici osnovnih i srednjih škola sa područja općine Centar, roditelji, te članovi kluba liječenih alkoholičara, a također u projekat su uključeni i pedagozi, profesori, te osoblje Mjesne zajednice „Ciglane.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženje.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti