Postavljanje novih saobraćajnih prepreka u Odobašinoj ulici

Na osnovu inicijative građana i pripadnika Prve policijske uprave-Policijske stanice Centar da se umjesto postavljenih „zvučnih traka“ u Odobašinoj ulici postave „ležeći policajci“, kao efikasnija saobraćajna prepreka za umirenje saobraćaja i smanjenje brzine nesavjesnih vozača motornih vozila, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je nadležnoj općinskoj službi izdao nalog za realizaciju navedenog projekta.
Postavljanje novih saobraćajnih prepreka u Odobašinoj ulici

Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar je već pokrenula proceduru i uputila pismeni dopis Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo kojim traži saglasnost za postavljanje „ležećih policajaca“, kako bi se povećala sigurnost pješaka,  posebno djece koja svaki dan na putu od kuće do Osnovne škole „Hasan Kikić“ prolaze ovom ulicom.

 

Nakon dobijanja potrebne saglasnosti nadležna služba će angažovati radnike građevinske firme „Grakop“, sa kojom Općina Centar ima potpisan sporazum o redovnom održavanju ulica, koji će postaviti nove saobraćajne prepreke, odnosno „ležeće policajce“ u Odobašinoj ulici između brojeva 56 i 72.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti