Općini Travnik za sanaciju šteta nastalih tokom poplava 2014. donirano 20 hiljada KM

Načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić potpisali su ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za sanaciju klizišta na području Travnika, nastalog tokom poplava u 2014 godini. Općina Centar je ovom prilikom donirala Općini Travnik 20 hiljada KM.
Općini Travnik za sanaciju šteta nastalih tokom poplava 2014. donirano 20 hiljada KM

Hadžiemrić je iskazao veliko zadovoljstvo zbog pomoći koju je Općina Centar pružila ovoj lokalnoj zajednici, ali i ostalim općinama i gradovima koje su pretrpjele štete usljed velikih poplava.

 

-Zahvaljujem se načelniku Ajnadžiću. Ova sredstva će nam pomoći u sanaciji klizišta nastalog na veoma važnom lokalnom putnom pravcu „Zagrađe-Luke“, kazao je Hadžiemrić izrazivši nadu da u narednom periodu Općini Travnik neće biti potrebna pomoć ovog karaktera. 

 

Načelnik Ajnadžić je dodao da će Općina Centar i u budućnosti pružati podršku onim lokalnim zajednicama kojima je to potrebno.

 

-Građani Travnika zaslužuju našu podršku i pomoć. Na ovaj način želimo, prije svega, pomoći onim građanima kojima su zbog pojave klizišta ugroženi domovi, ali i njihova sigurnost, naglasio je Ajnadžić.

 

Da podsjetimo, Općina Centar Sarajevo je nakon poplava u maju 2014. godine iz budžeta izdvojila pola miliona maraka za pomoć u sanaciji šteta.  

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti