Ajnadžić i Borovac razgovarali o nastavku gradnje stanova za romsku populaciju

U prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je Semihu Borovac, ministricu za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine. Na sastanku je razgovarano o nastavku izgradnje objekata za smještaj Roma na lokalitetu Crnog vrha i interno raseljenih lica u općini Centar.
Ajnadžić i Borovac razgovarali o nastavku gradnje stanova za romsku populaciju

Borovac i Ajnadžić su se složili da su navedeni projekti od ključne važnosti kako bi se zbrinule osobe bez privremenog ili stalnog smještaja, te se kao takvom mora i pristupiti. 

 

Općina Centar je ranije učestvovala u sufinansiranju izgradnje stanova za romsku populaciju, a posljednji takav primjer je bio prošle godine kada je ova lokalna zajednica finansijski podržala izgradnju četiri stambene jedinice za Rome.

 

U implementaciji ovog projekta Općina Centar je učestvovala sa 80.000 KM, te obezbijedila zemlju za izgradnju stambenih jedinica sa svim potrebnim dozvolama.

 

Načelnik Ajnadžić je istakao da će Općina Centar podržati izgradnju stanova za romsku populaciju, ali i interno raseljene osobe, te da su ovi projekti od velike važnosti za Općinu Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti