Ajnadžić posjetio porodice katoličke vjeroispovijesti povodom Božića

Povodom predstojećeg katoličkog Božića načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa svojim saradnicima, predsjedavajućom Općinskog vijeća Karolinom Karačić i dopredsjedavajućim Mustafom Mulićem, u petak 23. decembra 2016. godine posjetio dvije socijalno ugrožene porodice katoličke vjeroispovjesti koje žive na području Centra.
Ajnadžić posjetio porodice katoličke vjeroispovijesti povodom Božića

Zaželjevši im sretne predstojeće praznike načelnik Ajnadžić poručio je da su vrata Općine Centar uvijek otvorena za sve njene građane.

 

-Došli smo danas da vam čestitamo praznik jer na ovaj način želimo našim dragim komšijama obezbijediti bogatiju trpezu. Upućujemo iskrene i srdačne čestitke sa željama da dane blagdana provedete u dobrom zdravlju i radosti, sa vjerom i nadom u bolju zajedničku budućnost, istakao je Ajnadžić.

 

Čestitkama su se pridružili i predsjedavajuća Karačić i dopredsjedavajući Mulić, te istakli da će praksa posjećivanja porodica za praznike biti nastavljena i u budućem periodu.

 

Ovom prilikom porodicama su uručeni paketi sa osnovnim prehrambenim artiklima i prigodni božićni paketi s ciljem obogaćenja praznične trpeze.

 

Jedna od porodica koju su danas posjetili predstavnici Općine bila je i porodica Valene Jašarević, čiji je pokojni suprug bio pripadnik Armije RBiH, a živi sa sinom Adnanom koji je redovan student na Katoličko-bogoslovnom fakultetu.

 

–Hvala vam što ste došli da mojoj porodici čestitate blagdane. Mnogo nam znači pažnja koju ste nam ukazali na ovaj način, kazala je Jašarević. 

 

Na ukazanoj pažnji i pruženoj pomoći se također zahvalila i Zorica Šain koja živi potpuno sama bez bližnih srodnika.

 

-Moje zdravstveno stanje je jako narušeno, a pri tome i jako teško živim. Jedini prihod koji imam je socijalna pomoć. Mnogo vam hvala što ste došli danas, meni to zaista znači, dodala je Šain.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti