Predstavnici Jevrejske zajednice izrazili zadovoljstvo podrškom Općine Centar

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je predsjednika Jevrejske zajednice u BiH Jakoba Fincija, predsjednika Jevrejske opštine Sarajevo Borisa Kožemjakina i člana Jevrejske zajednice u BiH Elija Taubera.

U razgovoru sa načelnikom Ajnadžićem, Finci se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i pomoći koju je Općina Centar pružala Jevrejskoj zajednici i Jevrejskoj općini u proteklom periodu.

 

-Općina Centar je jedna od rijetkih koja nam je uvijek pomagala i kada god smo imali određene projekte izlazila u susret. Zahvaljujući dosadašnjoj podršci Općine uspijevali smo zadovoljiti naše potrebe, istakao je Finci.

 

Prema riječima Fincija dvadeset mladih Jevreja vratilo se iz inostranstva u Sarajevo u proteklom periodu.

 

-Neki od njih upisali su studije i zasnovali porodicu. Mladi se vraćaju i to je ono što je pozitivno. U 2015. godini jevrejska zajednica je postala bogatija za 10 beba što znači da život ide na bolje, kazao je Finci.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio važnost saradnje sa Jevrejskom zajednicom, te dodao da im je Općina Centar uvijek na raspolaganju.

 

-Želimo sudjelovati i podržati projekte Jevrejske zajednice. Među najvećim prioritetima Općine Centar je briga o mladima. S tim u vezi, voljeli bismo kada bi nam predložili mlade iz Jevrejske zajednice kojima bi mogli osigurati sticanje prvog radnog iskustva. Također, pozivamo ih da se prijave na poziv za finansiranje pokretanja privatnog biznisa. Postoji još niz oblasti u kojima želimo sarađivati sa Jevrejskom zajednicom u BiH, zaključio je Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti