Okončana sanacija stepeništa u Ulici Zaima Šarca

Stanovnici iz Ulice Zaima Šarca koji su do sada imali otežan pristup svojim stambenim objektima dobili su novo stepenište. Naime, radnici građevinske firme „Sela“ su u proteklih nekoliko dana okončali radove na sanaciji stepeništa u pomenutoj ulici kod brojeva 100 i 103. Općina Centar kao investitor projekta je obezbijedila u svom budžetu 38.472 KM za sanaciju tog stepeništa, a sve u cilju podizanja nivoa sigurnosti građana te stvaranja što boljih uslova za svakodnevni život.
Okončana sanacija stepeništa u Ulici Zaima Šarca

Projekt sanacije realiziran je na osnovu okvirnog sporazuma o investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području općine Centar, kojeg je Općina Centar sklopila sa građevinskom firmom  „Sela“.

 

Realizacijom navedenog projekta omogućena je lakša i brža pješačka komunikacija za građane koji više neće imati problema sa silaskom niz ovu strmu padinu, posebno u zimskom periodu.

 

-U toku radova uklonjene su dotrajale betonske staze i postavljene nove, nakon čega se pristupilo postavljanju ploča na gazišta, te postavljanju ograde, kazao je Mesud Zimić, šef gradilišta građevinske firme „Sela“.

 

Podsjećamo, na osnovu Okvirnog sporazuma kojeg Općina Centar Sarajevo ima sa građevinskom firmom „Sela“ o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na području središnje sarajevske općine u 2016. godini, potpisan je ugovor u vrijednosti 257.571,38 maraka kojim je obuhvaćeno deset lokacija, među kojima je i pomenuto stepenište u Ulici Zaima Šarca, a finansijska sredstva je obezbijedila Općina Centar u budžetu za 2016. godinu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti