Ajnadžić obišao radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Sulejmana Omerovića Cara

Nakon što su radnici građevinske firme „Grakop“ okončali radove na rekonstrukciji saobraćajnice u Ulici Sulejmana Omerovića Cara i to na potezu od početka ulice do granice sa susjednom općinom Vogošća, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa Đenitom Bogunić-Kešelj, šeficom odsjeka za komunalne poslove u Općini Centar obišao je radove na pomenutom lokalitetu. Projekt je u cjelosti finansirala Općina Centar koja je za tu namjenu iz budžeta izdvojila oko 50.000 maraka.
Ajnadžić obišao radove na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Sulejmana Omerovića Cara

Podsjećamo da je prethodno u ovoj ulici urađena rekonstrukcija kišne kanalizacije i vodovodne mreže, za šta je Općina Centar iz svog budžeta izdvojila oko 100.000 KM, od čega je za rekonstrukciju vodovodne mreže izdvojeno 50.000 KM, a za rekonstrukciju kanalizacije 49.389 KM.

 

Naime, usljed velikih problema sa kojima su se građani pomenutog lokaliteta suočavali zbog loše kišne, fekalne i vodovodne mreže Općina Centar je pristupila realizaciji ovog projekta. Radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ postavili su oko 200 metara novih kanalizacionih cijevi, te oko 100 metara nove vodovodne mreže. Druga faza projekta podrazumijevala je rekonstrukciju saobraćajnice, a radove je izvodila građevinska firma „Grakop“. Prvobitno su uklonjeni ostaci asfalta, te izrađena nova kolovozna konstrukcija. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najčešći uzročnik oštećenja i propadanja saobraćajnice, ugrađeni su slivnici i linijske rešetke, nakon čega se pristupilo asfaltiranju saobraćajnice.

 

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom razgovarao i sa lokalnim stanovnicima koji nisu krili zadovoljstvo realizacijom ovog projekta koji će im riješiti dugogodišnji problem.

 

-Općina Centar će i budućem periodu snažno insistirati na rješavanju komunalnih problema sa kojima se građani svakodnevno suočavaju, istakao je Ajnadžić.

 

Obilasku gradilišta su također prisustvovali i savjetnici načelnika za investicije i lokalnu samoupravu Mustafa Resić i Bećir Sirovina. 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti