Predavanje o romantizmu u Centru za kulturu

U velikoj sali Centra za kulturu „Sarajevo“ za učenike Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“ i Srednje medicinske škole Katoličkog školskog centra u Sarajevu održano je predavanje na temu „Glas i pokret u romantizmu“.
Predavanje o romantizmu u Centru za kulturu

Predavači su bile Brižita Karabašić, nastavnica klasičnog baleta i Tatjana Košavić, nastavnica hora iz Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“.

 

Nastavnice Karabašić i Košavić su mnogobrojnoj publici predstavile značajan period u umjetnosti - romantizam. Čas je imao za cilj također i razvijanje muzičkog ukusa i ljubavi prema različitim muzičkim ostvarenjima kroz izvođenje različitih djela iz perioda  romantizma kroz horsko pjevanje i izvođenje klasičnog baleta. Brižita Karabašić već deset godina uspješno vodi besplatnu Školu klasičnog baleta i plesa koja djeluje u Centru za kulturu „Sarajevo“.

 

Na održanom predavanju koje je realizovano u okviru Programa stručnog usavršavanja nastavnika OMŠ „Mladen Pozajić“, pored učenika drugog, četvrtog i petog razreda hora i klasičnog baleta pomenute niže muzičke škole, također su bili prisutni i gosti iz Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

 

Za uređenje vizuelnog portala pobrinuo se profesor iz Srednje muzičke škole u Sarajevu Admir Kustura.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti