Finansijska pomoć za prilagođavanje putničkih automobila ratnih vojnih invalida

U prostorijama Općine Centar potpisan je protokol o realizaciji granta - prilagođavanje putničkog automobila za samostalno upravljanje vozilom ratnog vojnog invalida. Pomenutim protokolom Općina Centar donirala je 3.400 KM ratnom vojnom invalidu Hakiji Štitkovcu, a sredstva će biti utrošena za ugradnju ručnih komandi u njegov automobil.
Finansijska pomoć za prilagođavanje putničkih automobila ratnih vojnih invalida

U ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića potpisivanju protokola prisustvovao je Đulaga Hamza, pomoćnik za boračko-invalidsku zaštitu.

 

Štitkovac je izrazio veliku zahvalnost Općini Centar na ovoj donaciji koja će mu, kako je kazao, uveliko olakšati život.

 

-Želim izraziti veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću jer zaista Općina godinama pomaže boračkoj populaciji i uvijek nalazi razumijevanje za naše probleme i potrebe, naglasio je Štitkovac.

 

Podsjećamo, grant za pomoć ratnim vojnim invalidima sa 100% invaliditetom – paraplegičarima i kvadriplegičarima za prilagođavanje putničkog automobila za samostalno upravljanje vozilom realizira se putem općinske Službe za boračko-invalidsku zaštitu, a  na lični zahtjev 100 postotnog ratnog vojnog invalida kome je putnički automobil dodijeljen od Vlade Federacije BiH i kome je potrebna finansijska podrška za ugradnju ručnih komandi kako bi mogao samostalno upravljati automobilom.

 

Đulaga je kazao da će Općina Centar ovakvu praksu pružanja pomoći jednoj od najtežih kategorija ratnih vojnih invalida nastaviti i u budućnosti.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti