Udruženju porodica šehida i poginulih boraca KS Općina donirala 3.000 maraka

U ime načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića, njegov pomoćnik za boračko-invalidsku zaštitu Đulaga Hamza ugostio je predsjednicu Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo Bahriju Kitušu. Povod posjete bio je uručivanje zaključka o donaciji finansijskih sredstava u iznosu od 3.000 KM koja su iz budžeta Općine Centar dodijeljena pomenutom Udruženju.
Udruženju porodica šehida i poginulih boraca KS Općina donirala 3.000 maraka

Zaključak, koji je potpisao načelnik Ajnadžić, odnosi se na finansijsku pomoć za kupovinu peleta za objekat odmarališta za porodice šehida i poginulih boraca na Boračkom jezeru. 

 

Predsjednica Kituša uputila je riječi zahvalnosti načelniku Ajnadžiću i Općini Centar za dugogodišnju podršku boračkoj populaciji.

 

-Ova donacija predstavlja nastavak odlične saradnje koju naše udruženje ima sa Općinom Centar koja nam je uvijek izlazila u susret i koja zaista pokazuje poseban senzibilitet prema boračkoj populaciji, što je za svaku pohvalu. Nadamo se da će se ovako dobra saradnja sa Općinom nastaviti i u budućnosti, dodala je Kituša.

 

Podsjećamo, Općina Centar dugi niz godina, kao jedan od prioritetnih strateških ciljeva ima kontinuiranu brigu o boračkoj populaciji, tako je u budžetu za 2016. godinu obezbijeđeno 617.600 KM za tu namjenu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti