Načelnik Općine Centar upriličio prijem za ''zlatne odbojkaše''

U Općini Centar Sarajevo 13. decembra 2016. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je upriličio prijem za aktuelne državne prvake u sjedećoj odbojci - Sportsko društvo invalida „Spid“, u čije ime su prijemu prisustvovali Mirza Hrustemović, Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić i Asim Medić.
Načelnik Općine Centar upriličio prijem za ''zlatne odbojkaše''

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić čestitao aktuelnim državnim prvacima u sjedećoj odbojci na sveukupnim dosadašnjim rezultatima kako u klupskom takmičenju tako i u reprezentativnom, jer osam igrača pomenutog kluba su reprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.

 

–Općina Centar će nastaviti finansijski podržavati kako vaš klub tako i reprezentaciju naše države u sjedećoj odbojci. Vi ste naši najbolji ambasadori u svijetu predstavljajući na najbolji mogući način našu državu, grad Sarajevo i Općinu Centar. Odlazak naše reprezentacije u sjedećoj odbojci u Rio de Janeiro ove godine smo pomogli sa 5.000 KM, a nedavno smo iz općinskog budžeta uplatili i dodatnih 4.000 KM na račun naše reprezentacije. Sa svojim saradnicima ću razmotriti sve mogućnosti da se finansijska podrška kvalitetnom sportskom klubu kao što je „Spid“ uvrsti kao stalna stavka u općinskom budžetu kako biste riješili svoje najvažnije pitanje, objasnio je Ajnadžić.

 

Ovom prilikom su Delalić i Hrustemović upoznali načelnika o aktivnostima ovog kluba čije postojanje datira još od 1993. godine i koji okuplja veliki broj invalidnih osoba uključenih u sportske aktivnosti. Osim odbojkaške ekipe, u okviru SDI „Spid“ također djeluju atletičari, strijelci, stonoteniseri, fudbaleri i skijaši. Ovo sportsko društvo invalida je najuspješniji i najtrofejniji klub u historiji naše države.

 

Današnjem prijemu su prisustvovali i Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport te Osmo Babić, savjetnik načelnika za društvena pitanja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti