Općina Centar podržala projekat Udruženja “SOS – Kinderdorf International” sa 2.000 KM

Prema Zakonu o osnovama socijalne zaštite, djeca bez roditeljskog staranja imaju pravo na smještaj u ustanovu za socijalno staranje dok se ne osposobe za samostalan život. Udruženje „SOS – Kinderdorf International“ pokrenulo je projekat „SOS kuća za mlade Breka i polusamostalan život mladih u porodičnom modelu brige SOS dječijeg sela Sarajevo“, čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.000 KM.
Općina Centar podržala projekat Udruženja “SOS – Kinderdorf International” sa 2.000 KM

Ciljevi navedenog projekta jesu ostvarivanje napretka u okviru individualnih razvojnih ciljeva za svako dijete i mladog čovjeka, zdravstveno stanje, socijalno- emocionalni razvoj, sticanje zvanja, obrazovanja, te korištenje potencijala i sposobnosti.

 

Učesnici projekta su mladi koji žive u SOS Kući za mlade Breka ili su prešli ciklus polusamostalnog života, te Centri za socijalni rad, a između ostalog planirano je obezbijediti adekvatno stanovanje, praćenje zdravstvenog stanja, podrška u učenju, te savjetodavne aktivnosti stručnog osoblja.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženje.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti