Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Nedžada Mušića

Do kraja ove sedmice planirano je okončanje radova na rekonstrukciji fekalne kanalizacione mreže u Ulici Nedžada Mušića 1-11 (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Nedžada Mušića

Za zemljane radove je zadužena građevinska firma „Bosman“, dok priključke i polaganje cijevi radi KJKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Prema predmjeru radova, kojeg je uradilo pomenuto komunalno preduzeće, predviđeno je mijenjanje gotovo 150 metara glavne kanalizacione cijevi, koja je dotrajala i ne ispunjava tehničke uslove, te oko 100 metara cijevi za priključak okolnih stambenih objekata. Nakon ovog je planirano da se započne sa zamjenom stare vodovodne infrastrukture u ovom dijelu Ulice Nedžada Mušića, gdje je predviđeno postavljanje 150 metara novih vodovodnih cijevi. Zbog velikog nagiba ulice, te njene relativno male širine, radovi se obavljaju u otežanim uslovima gdje je teško rukovati sa mehanizacijom.

 

Navedene radove finansira Općina Centar koja je za ove projekte iz svog budžeta izdvojila 109.000 KM, od čega je za novu fekalnu kanalizacionu mrežu izdvojeno 65.800 KM, a za novu vodovodnu mrežu 43.200 KM.

 

Ukoliko dozvole vremenske prilike, nakon okončanja ovog projekta građevinska firma „Bosman“ će nastaviti radove na asfaltiranju saobraćajnice u Ulici Nedžada Mušića 1-11. Ovaj projekat također finansira Općina Centar koja je za ovu namjenu iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila iznos od 48.000 KM.

 

Za nadzor radova na sanaciji ovog dijela ulice je zadužena firma „Coning“.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti