Otvoreno klizalište na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu

Na šestom po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu, koji je otvoren prije dva dana u parku Hastahana na Marijin dvoru, u petak 9. decembra 2016. godine u večernjim satima također je otvoreno i klizalište na kojem će posjetioci moći besplatno klizati.
Otvoreno klizalište na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu

Čast da simbolično proglasi  klizalište otvorenim pripala je načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću koji je kazao da se raduje što je ovakav događaj poput Holiday Marketa organizovan na području općine Centar

 

–Drago mi je što večeras imam zadovoljstvo i čast da u ime prisutnih svojih saradnika i predstavnika Općine Centar proglasim klizalište otvoreno. Povodom ovog događaja dijelimo najveće zadovoljstvo sa našim najmlađim sugrađanima i prijateljima, a također su dobrodošla djeca i sa područja drugih općina. Veličina ovog događaja i posjećenost je prevazišla i moja očekivanja. Kao društveno odgovorna lokalna zajednica nastavit ćemo podržavati ovaj projekat, s ciljem da najmlađoj našoj populaciji za vrijeme trajanja zimskog raspusta, omogućimo besplatno klizanje. Bolje je da kližemo i bavimo se sportom nego da sjedimo u zapušenim i zagušenim prostorima, zaključio je na kraju svog obraćanja načelnik Ajnadžić.

 

Svečanom otvorenju klizališta su također prisustvovali predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić, njen zamjenik Sulejman Haljevac, vijećnik Samir Fazlić te savjetnici Općinskog načelnika Mustafa Resić i Jasmin Gerin.

 

Najmlađi članovi Hokejaškog kluba „Vukovi“ su ovom prilikom odigrali revijalnu hokejašku utakmicu. Organizator je na plohi postavio i četiri plastična pingvina kao ispomoć nesigurnim klizačima.

 

Klizanje na ledenoj plohi, površine od 400 kvadratnih metara,  će biti besplatno za sve građane zahvaljujući sponzorstvu Addiko banke i uz podršku Općine Centar na čijem je području smješten  Coca-Cola Sarajevo Holiday Market. Unajmljivanje klizaljki će koštati simbolične 2 konvertibilne marke, a klizalište će biti otvoreno do 14. januara 2017. godine, odnosno do kraja Holiday Marketa, u periodu od 9 do 22 i 30 sati svakog dana. Termini za klizanje će trajati jedan sat, a između njih će biti pauza od po pola sata kako bi se ledena ploha očistila i pripremila za novi termin. Tehnologija pravljenja leda omogućava klizanje i do temperatura do 15 celzijevih stepeni iznad nule.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti