Formiranje Savjeta za kulturu i sport Općine Centar

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u petak 9. decembra 2016. godine zajedno sa saradnicima, održao je sastanak sa istaknutim kulturnim i sportskim radnicima. Povod sastanka bio je razgovor o formiranju Savjeta za kulturu i sport Općine Centar, a u cilju intenziviranja sportskih i kulturnih aktivnosti na području središnje sarajevske općine.
Formiranje Savjeta za kulturu i sport Općine Centar

Kako je u uvodnom izlaganju kazao istaknuti bosanskohercegovački glumac i dramski pisac Josip Pejaković zadatak pomenutog savjeta će biti analiza stanja u oblasti kulture i sporta, te predlaganje mjera za kontinuirano unapređenje. Savjet za kulturu i sport Općine Centar pored Josipa Pejakovića će činiti Murisa Halilović, jedna od najboljih studentica Fakulteta političkih nauka u Sarajevu,  Nenad Maglajlić, ugledni advokat, Arijana Jaha, istaknuta bosnanskohercegovačka džudistkinja, Damir Nikšić,  bosanskohercegovački konceptualni umjetnik, Ognjen Bomoštaj, istaknuti muzički radnik, Sulejman Haljevac, akademski slikar, Adnan Redžović, najbolji bosanskohercegovački bokser i K-1 borac, te Džerald Letić.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da ovaj grad zaslužuje više kvalitetnih kulturnih i sportskih događaja koji će okupljati sve generacije, a Općina Centar spremna je podržati sve dobre projekte koji doprinose tome.

 

-Smatram da treba napraviti promjene u sportskom i kulturnom ambijentu općine Centar, a odatle i potiče ideja o formiranju ovog savjeta kojeg će činiti kompetentni ljudi sa dugogodišnjim iskustvom u tim oblastima, koji će, siguran sam, moći dati dobre ideje za unapređenje. Općina Centar je multietnička, multikulturalna i multikonfesionalna lokalna zajednica, o čemu smo vodili računa i kada smo razmišljali o sastavu Savjeta, dodao je Ajnadžić.

 

Na kraju sastanka je zaključeno da se u narednom periodu održi konstituirajuća sjednica Savjeta za kulturu i sport Općine Centar na kojoj će biti usvojen i Poslovnik o radu.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti