Otvorena izložba likovnih radova u Centru za mlade na Gorici

U prostorijama Centra za mlade na Gorici, pod pokroviteljstvom Općine Centar, u četvrtak 8. decembra 2016. godine otvorena je izložba likovnih radova polaznika Likovne škole koja djeluje u Centru za mlade na Gorici. Izložbu su otvorili voditeljica Likovne škole Aida Filipović i direktor Centra za kulturu Sarajevo Senad Bostandžić.
Otvorena izložba likovnih radova u Centru za mlade na Gorici

Otvaranje izložbe pod nazivom „Moj svijet“ prigodnim kulturno-umjetničkim programom uveličali su polaznici škola gitare, klavira, glume i plesa, kao i Književnog kluba za mlade, koji su ovom prilikom dali svoj doprinos i pokazali stečeno znanje tokom pohađanja besplatnih škola u pomenutom centru. Gosti izložbe bili su i učenici Prve gimnazije, odnosno polaznici sekcije kreativnog pisanja sa profesorom bosanskog jezika i književnikom Damirom Šabotićem.

 

Izloženo je više od 30 likovnih radova čiji su autori polaznici likovne sekcije. Slike su rađene raznim tehnikama, a motivi su bili od mrtve prirode do portreta.

 

-Likovna škola je projekat koji se realizira već dugi niz godina u Centru za mlade, a za cilj ima poticanje i razvijanje individualnih sklonosti i talenta svakog pojedinca, te usmjeravanje mladih. Polaznici se koriste raznim tehnikama kao što su: ulje, akril, aquarel, pastele, guash boje, tuš, olovka, a najčešće birani motivi su pejzaži, mrtva priroda i akt, te ponekad i apstraktni ekspresionizam. Izložbe su odlična prilika da mladi predstave svoj talenat, kazao je Bostandžić.

 

Izložba je otvorena do kraja mjeseca, a zainteresovani građani radove mogu pogledati u prostorijama Centa za mlade na Gorici.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti