Načelnik Ajnadžić posjetio novootvoreni Sajam privrede u Skenderiji

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak 8. decembra 2016. godine, zajedno sa saradnicima, posjetio Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje koji će pod motom "Domaća proizvodnja u službi građana" biti održan od 8. do 10. decembra u dvorani "Mirza Delibašić" u KSC Skenderija.
Načelnik Ajnadžić posjetio novootvoreni Sajam privrede u Skenderiji

Na ovom sajmu je svoje učešće uzelo oko 190 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, među kojim je jedan štand zakupila i Općina Centar na kojem je izložila promotivni materijal i proizvode iz privrede, turizma, kulture, umjetnosti te malih obrta.

 

Direktor KSC Skenderija Amer Kapo je kazao da je prvi sajam privrede održan davne 1970. godine samo nakon godinu dana od otvaranja centra Skenderija na kojem je izlagačima bio na raspolaganju prostor od 72.000 kvadratnih metara, čime je zauzimao treće mjesto po veličini sajmova u bivšoj Jugoslaviji.

 

–Želimo da ovom sajmu kao i centru Skenderiji vratimo nekadašnji sjaj i da je naši građani prihvate kao svoje. Privreda je jedino koja može sačuvati Bosnu i Hercegovinu i zadržati našu omladinu da ne napušta domovinu u potrazi za poslom u inostranstvu. Nadamo se doći će vrijeme da omladina odlazi vani samo zbog boljeg obrazovanja i da stečeno znanje koristi u razvoju ove države. Naredne godine planiramo ovaj sajam održati u dvije dvorane, kazao je Kapo, nakon čega je Muharem Šabić, ministar privrede Kantona Sarajevo, uz čiju je finansijsku podršku organizovan ovaj sajam, zvanično otvorio Sajam privrede, poljoprivrede, zanatstva i roba široke potrošnje "Domaća proizvodnja u službi građana".

 

Nakon ovog načelnik Ajnadžić je zajedno sa premijerom Kantona Sarajevo Elmedinom Konakovićem i predsjedavajućom Skupštine KS Anom Babić, te ministrima u Vladi KS kao i premijerom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emirom Okovićem obišao štandove na sajmu privrede.

 

Svi zainteresovani građani mogu posjetiti sajam u najavljenom periodu od 10 do 18 sati. Ulaz je besplatan. Tokom trajanja sajma planirano je održavanje stručnog predavanja o temi "Uloga i značaj ISO i HACCP standarda u sistemu poslovanja".

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti