U Sarajevu otvoren šesti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

U prisustvu velikog broja građana u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu večeras je svečano otvoren Coca-Cola Sarajevo Holiday Market koji već šestu godinu zaredom glavnom gradu BiH omogućava specijalnu, prazničnu atmosferu, originalne proizvode i mnoštvo druge zabave za sve generacije. Market je svečano otvoren nakon što su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić, dogradonačelnik Abdulah Skaka, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, direktor Sarajevo Holiday Marketa Alis Brkić, generalna direktorica kompanije Coca-Cola HBC B-H Maria Anargyrou-Nikolić i direktor ekonomskog odjela USAID-a u BiH Thomas Rojas upalili lampice na bogato ukrašenoj jelci visokoj 14,5 metara.
U Sarajevu otvoren šesti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Najveseliji sarajevski zimski događaj Coca-Cola Sarajevo Holiday Market ove godine se dešava u parku Hastahana na Marijin Dvoru i to u vremenu od 7. decembra 2016. godine do 14. januara 2017. godine, a u okviru tog perioda Sarajlije će zajedno proslaviti sve praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.

 

Gradonačelnik Komšić iskazao je zadovoljstvo što i se ove godine organizira Holiday Market u Sarajevu jer to je manifestacija koju imaju svi veliki gradovi u Evropi.

 

-Ovo je važan događaj za nas pred Božiće i pred Novu godinu. Ukoliko želimo da Sarajevo bude evropski grad, kao što to stalno govorimo, onda se moramo i evropski ponašati. Svi gradovi u Evropi imaju ove markete, naglasio je Komšić.

 

Načelnik Ajnadžić kazao je da je Općina Centar u želji da poboljša turističku ponudu, ali i da svojim građanima obezbijedi ugodniji ambijent za predstojeće praznike, odlučila da pomogne organizaciju Coca-Cola Holiday Marketa.

 

-Radujem se sa svima vama i želim da zajedno uživamo u ovogodišnjem Coca-Cola Holiday Marketu koji se prvi put održava na području općine Centar. Siguran sam da će najzanimljiviji sadržaj manifestacije našim najmlađim sugrađanima biti ledena ploha. Općina Centar i općinska administracija u punom kapacitetu stoje iza ovog projekta a to će činiti i u narednom periodu.  Ova lokalna zajednica će izdvojiti finansijska sredstva kako bi ledena ploha bila na raspolaganju građanima, prije svega djeci i tokom zimskog raspusta, dodao je Ajnadžić.

 

Prije i poslije paljenja lampica posjetitelje su zabavljali sarajevski tamburaši, dječiji hor Basic's, te DJ Santa Sister, a po završetku programa na otvorenom, u PAN Winter Pubu nastupili su DJ Haringa te grupa Gonzo.

 

Podsjećanja radi, Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost Udruženja građana ZUP (Zona unaprijeđenog poslovanja) Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID Sida Firma Projecta i u saradnji sa Gradom Sarajevom. Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market realizira se uz veliku podršku Općine Centar, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, te značajnu pomoć Vlade Kantona Sarajevo.

 

Jedinstvena vesela zimska bajka i ove godine će upotpuniti zimsku ponudu glavnog grada BiH kroz mnoštvo zabavnih sadržaja. Najzabavnije će biti u PAN Winter Pubu, gdje će posjetitelji svakog dana moći uživati u koncertima, promocijama, degustacijama, a Market će i ove godine donijeti pregršt zabave za najmlađe u sklopu dječije igraonice Argeta Junior Play House, Jaffa Luna Parka kao i Coca-Cola Sela Djeda Mraza. Dobroj atmosferi doprinosit će i dešavanja na vanjskoj bini, BH Telecom Ultra Stageu, gdje će svakog dana nastupati brojni izvođači, animatori, maskote.... Na štandovima zakupaca se mogu kupiti jedinstveni i atraktivni praznični pokloni, rukotvorine domaćih proizvođača, okrijepiti se toplim napicima i ukusnom hranom. Novitet ovogodišnjeg Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa jeste Addiko Klizalište na otvorenom, sa pravim ledom na oko 400 kvadratnih metara, a na kojem će klizanje tokom 39 dana trajanja sarajevske zimske bajke biti besplatno. Otvorenje klizališta planirano je za 9. decembar.
04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti