Općina Centar podržala projekat Udruženja "Ekotim” sa 2.000 KM

Svjedoci smo svakodnevnih ružnih primjera razbacanog otpada pored kontejnera, divljih deponija i nedovoljno razvijene ekološke svijesti. Udruženje za zaštitu okološa, prirode i zdravlja “Ekotim” pokrenulo je projekat “Eco academy 2016”, čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.000 KM.
Općina Centar podržala projekat Udruženja "Ekotim” sa 2.000 KM

Svrha navedenog projekta jeste edukacija mladih o zaštiti okoliša, podizanje svijesti kod mladih ljudi o važnosti očuvanja okoliša, kao i važnosti njihovih postupaka koji utiču na kvalitet njihovog života, zdravlje, ishranu, te da se što veći broj njih uključi u “Ekotim” i imaju aktivniju ulogu u razvoju društva.

 

Učesnici projekta su mladi sa područja Centra, srednjoškolci, te članovi ekoloških sekcija srednjih škola, a planirano je između ostalog, posjetiti škole i uspostaviti saradnju sa ekološkim sekcijama u srednjim školama, razne edukativne radionice, brošure, a također je predviđeno i organizovanje eko akcija.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti