Nastavljena finansijska podrška radu Prve policijske uprave

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem nastavlja sa dugogodišnjom tradicijom nabavke opreme za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Posljednji u nizu takvih primjera je pomoć za nabavku kompjuterske i digitalne opreme Prvoj policijskoj upravi – Policijskoj stanici Centar na Marijin Dvoru. Za nabavku pomenute opreme Općina Centar je izdvojila 33.300 KM.
Nastavljena finansijska podrška radu Prve policijske uprave

Naime, iako Općina kao jedinica lokalne samouprave nema direktnu nadležnost u oblasti sigurnosti godinama izdvaja značajna finansijska sredstva kako bi podigla kvalitet rada policije, te na taj način svojim građanima obezbijedila što sigurnije uslove za život. 

 

U skladu sa navedenim, a na zahtjev Prve policijske uprave – Policijske stanice Centar, Općina Centar je jučer raspisala tender za odabir najpovoljnijeg ponuđača za nabavku kompjuterske i digitalne opreme.

 

Podsjećamo, u posljednjih nekoliko godina za opremanje policije ova lokalna zajednica izdvojila je preko 220 hiljada maraka, a sa ovakvom podrškom, kako je to naglašavano, nastavit će i u budućnosti.   

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti