Završeni radovi na sanaciji četiri stepeništa na Vranjačama

Radnici građevinska firme „Sela“, sa kojom Općina Centar ima potpisan ugovor o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju stepeništa i ograda na više lokacija u Centru, su tokom proteklog perioda okončali radove na sanaciji četiri stepeništa u Ulici Vranjače na Soukbunaru.
Završeni radovi na sanaciji četiri stepeništa na Vranjačama

Vrijednost ovih projekata iznosi 31.434 KM, sredstva koja je obezbijedila Općina Centar u svom ovogodišnjem budžetu. Urađena je sanacija postojećih stepeništa u Ulici Vranjače kod brojeva 14, 32 i 33 te na spoju sa Ulicom porodice Foht.

 

 

Također su radnici firme „Sela“, na osnovu pomenutog ugovora ukupne vrijednosti gotovo 258.000 KM, okončali radove na sanaciji ploča na pješačkoj stazi ispred kina ''Meeting Point'' u Ulici Hamdije Kreševljakovića, sanaciju pješačke staze u Ulici Patriotske lige ispred zgrade Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, te zamjenu oštećenih ploča duž trotoara u Ulici maršala Tita. U toku su radovi na sanaciji dva stepeništa u Ulici Zaima Šarca kod brojeva 100 i 103, te sanacija stepeništa u Ulici Goruša kod broja 100 i, ukoliko to dozvole vremenske prilike, radovi će uskoro biti završeni.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti