Uređeno dječije igralište Debelo brdo

Na veliku radost mališana, uposlenici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“, u okviru sporazuma o uređenju manjih javnih površina koji je Općina Centar sklopila sa ovim preduzećem, okončali su uređenje dječijeg igrališta Debelo brdo (Mjesna zajednica „Soukbunar“).
Uređeno dječije igralište Debelo brdo

U okviru uređenja dječijeg igrališta uklonjen je oštećeni mobilijar, te postavljen novi koji ispunjava stroge kriterije zaštite najmlađih od povreda. Također, uposlenici „Parka“ zasadili su novo zelenilo koje je dodatno obogatilo prostor, a postavljene su i nove klupe, te zamijenjene oštećene štafle na klupama. Za sanaciju ovog prostora i uređenja dječijeg igrališta Općina Centar je iz svog budžeta izdvojila oko 3.500 KM.

 

Naime, u okviru projekta „Uređenje manjih javnih površina na području općine Centar“ koji se kontinuirano provodi dugi niz godina, ova lokalna zajednica iz svog budžeta svake godine Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Park“ izdvoji oko 250 hiljada maraka za izgradnju, sanaciju i uređenje manjih javnih površina. Tako je u proteklih pet godina za uređenje manjih javnih i zelenih površina, koje su najčešće mjesto rekreacije starijih i igre naših najmlađih sugrađana, izdvojeno više od 1,5 miliona maraka.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti