Općina Centar će pomoći obnovu krova pravoslavne kapele na Ciglanama

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ Savo Vlaški je zajedno sa Dejanom Garićem, predsjednikom Upravnog odbora „Prosvjete“ i parohom sarajevskim Vanjom Jovanovićem posjetio 2. decembra 2016. godine Općinu Centar gdje su sa načelnikom Općine dr. Nedžadom Ajnadžićem razgovarali o aktuelnim temama u radu društva „Prosvjeta“.
Općina Centar će pomoći obnovu krova pravoslavne kapele na Ciglanama

Prilikom ove posjete gosti su zamolili za pomoć Općine Centar u obnovi oštećenog krova pravoslavne kapele na groblju "Sveti arhanđeli Georgije i Gavrilo" na Ciglanama.

 

Načelnik Ajnadžić je obećao pomoć Općine Centar za obnovu krova kapele, koja je napravljena 1939. godine.

 

-Kako pomenutim grobljem upravlja KJKP „Pokop“, organizovat ćemo sastanak sa njihovim predstavnicima kako bismo dogovorili detalje ovog projekta. Općina Centar je zainteresovana za finansiranje obnove krova na kapeli i ukoliko se pokaže da je potreban veći iznos možemo ga izdvojiti tokom dvije budžetske godine.

 

Također vas želim upoznati da smo u Općini Centar pokrenuli projekt zapošljavanja najboljih studenata i stoga, ukoliko imate dva studenta koji su dobitnici „Zlatne značke“ ili sa dobrim prosjekom ocjena, možete ih preporučiti kako bismo im omogućili radni angažman u Općini narednu godinu dana, kazao je načelnik Ajnadžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti