25.000 KM za popravku krovne konstrukcije na zgradi vrtića „Šareni voz“

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem Općina Centar Sarajevo nastavila je ulagati u obrazovanje najmlađih Sarajlija, tačnije mališana predškolskog uzrasta. Tako je iz općinskog budžeta za 2016. godinu za Javnu ustanovu Djeca Sarajeva izdvojeno 25.000 konvertibilnih maraka za popravku krovne konstrukcije na zgradi vrtića „Šareni voz“ (Odobašina 10).
25.000 KM za popravku krovne konstrukcije na zgradi vrtića „Šareni voz“

JU „Djeca Sarajeva“ je ustanova čija je djelatnost predškolski odgoj i obrazovanje djece uzrasta od šest mjeseci do polaska u školu. Opći cilj predškolskog odgoja i obrazovanja je osigurati optimalne i jednake uslove da svako dijete od rođenja do polaska u školu, razvija i ostvaruje svoje pune potencijale kroz različite vidove kvalitetnog i profesionalno autonomnog institucionalnog i vaninstitucionalnog predškolskog odgoja i obrazovanja.

 

Navedena sredstva su dodijeljena na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, a na osnovu utvrđenih Kriterija za raspodjelu sredstava obrazovnim ustanovama te dostavljenih zahtjeva i utvrđenih prioriteta.

 

Ovo još jednom potvrđuje kako Općina Centar Sarajevo angažmanom i doprinosom, već dugi niz godine iskazuje nesebičnu podršku za poboljšanje prostornih i materijalnih uslova za boravak djece i uposlenih u vrtićima na njenom području, te radi na promociji značaja predškolskog odgoja i obrazovanja. 

 

Općina Centar je unazad nekoliko godina, ne uzimajući u obzir sredstva donirana u ovoj godini, izdvojila oko 198.600 maraka za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića koji se nalaze na njenom području.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti