Ispred zgrade Općine parking mjesta za invalide

U nastavku realizacije projekta uklanjanja arhitektonskih barijera za osobe koje se kreću isključivo uz pomoć invalidskih kolica, kao i ostalih aktivnosti kako bi se invalidnim osobama olakšao svakodnevni život, Općina Centar Sarajevo je, na inicijativu Udruženja ratnih vojnih invalida paraplegičara Kantona Sarajevo, obilježila ispred zgrade Općine dva parking mjesta za invalide.
Ispred zgrade Općine parking mjesta za invalide

Ova lokalna zajednica će i dalje raditi na primjeni zakonske regulative kad je u pitanju podrška osobama sa umanjenom tjelesnom sposobnošću kako bi se toj posebno ranjivoj kategoriji društva olakšao svakodnevni život. Tako je, između ostalog, u Općini Centar u planu otvaranje posebnog šaltera koji će raditi samo sa invalidnim licima i na kojem će osobe u invalidskim kolicima moći dobiti svu dokumentaciju iz matičnih knjiga ili ovjeru dokumenata bez potrebe da idu od šaltera do šaltera.

 

Ujedno će se i dalje raditi na uklanjanju arhitektonskih barijera, prema evropskim standardima, na glavnim gradskim saobraćajnicama, kao i u objektima državnih institucija, te omogućavanju osobama koje se kreću isključivo uz pomoć invalidskih kolica lakši pristup javnim objektima.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti