Općina Centar podržala projekat Udruženja "Kotezlije" sa 1.500 KM

Slijepe i slabovidne osobe nisu dovoljno uključene u društveni život, odnosno u mjeri u kojoj bi trebale biti. Broj slijepih osoba u BiH iznosi oko 5500. Udruženje „Kotezlije“ pokrenulo je projekat Taktilna izložba „Dodir umjetnosti 2“ čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 1.500 KM.
Općina Centar podržala projekat Udruženja "Kotezlije" sa 1.500 KM

 

Svrha navedenog projekta jeste da se putem dodira i zvuka slijepim i slabovidnim osobama predstavi nekoliko kapitalnih djela bh. moderne umjetnosti.

 

Učesnici projekta su slijepe i slabovidne osobe, udruženja i fondacije za slijepe i slabovidne, te građani koji žele drugačiju percepciju likovnog djela, a planirano je između ostalog, slijepim i slabovidnim osobama pružiti mogućnosti da se dodirom približe umjetničkom djelu, kao i izrada replika orginalnih djela, a predviđen je i humanitarni karakter, gdje će se dio prodaje donirati udruženjima, fondacijama za slijepu i slabovidnu djecu.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti