Podrška Općine Centar projektu Udruženja ”Mladi za mlade” sa 2.500 KM

Veliki broj djece u toku života svjedok je neke vrste nasilnog ponašanja, a ustanovljeno je da, između ostalog, takva djeca i sama imaju nasilne oblike ponašanja. Sistem reagovanja na slučajeve nasilja u BiH još uvijek ne postoji, kao ni sistemski osmišljeni programi prevencije nasilja koji uključuju djecu.
Podrška Općine Centar projektu Udruženja ”Mladi za mlade” sa 2.500 KM

Udruženje „Mladi za mlade“ pokrenulo je projekat „Prijateljstvom protiv nasilja“ čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.500 KM.

 

U okviru navedenog projekta Udruženje “Mladi za mlade” želi posvetiti pažnju problemu nasilja i maloljetničke delikvencije, te približiti problem školama i roditeljima koji su veoma važan faktor u rješavanju problema.

 

Učesnici projekta su djeca srednjih škola, nastavnici i roditelji, a planirano je između ostalog, obrada promotivnog materijala, razne edukacije mladih, te medijska kampanja.

 

Svrha navedenog projekta je suzbijanje nasilja i maloljetničke delikvencije među učenicima srednjih škola, te preventivno djelovanje, kao i razne edukacije.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti