Općina Centar će obezbijediti sredstva za poboljšanje uslova boravka djece u vrtiću Lane

Na poziv roditelja djece iz vrtića Lane, načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić posjetio je navedeni vrtić gdje je razgovarao sa uposlenim i roditeljima.
Općina Centar će obezbijediti sredstva za poboljšanje uslova boravka djece u vrtiću Lane

Načelnika Ajnadžića predstavnici roditelja su upoznali sa problemima sa kojima se suočavaju mališani, te zamolili da im Općina izađe u susret i pomogne u njihovom rješavanju.

Ono što su roditelji istakli kao gorući problem jeste prilaz vrtiću, te igralište za djecu koje je otvoreno zbog čega je sigurnost djece na nezadovoljavajućem nivou.

Ajnadžić je kazao da Općina Centar nema nadležnosti nad predškolskim obrazovanjem, ali da će i ovaj put, pronaći način da se pomogne.

-Obrazovanje djece za nas je jedan od prioriteta. Iz tog razloga pomoći ćemo u arhitektonskom rješenju prilaza vrtiću. Također, nedopustivo je da igralište za djecu nije ograđeno, te da su djeca u svakom trenutku izložena raznim opasnostima, poput pasa lutalica i slično. I ovaj put ćemo naći model kako da se stvore bolji uslovi za boravak mališana, naglasio je Ajnadžić.

Općina Centar je u prethodnim godinama već izdvajala sredstva za poboljšanje uslova boravka mališana zahvaljujući kojim je obezbijeđeno etažno grijanje i uređen dio dvorišta.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti