Podrška Općine Centar projektu Udruženja ”Slavistički komitet” sa 2.000KM

Podizanje nivoa jezičke kulture je veoma važno za sve koji se bave nastavom i istraživanjem maternjeg jezika. Udruženje „Slavistički komitet“ pokrenulo je projekat „Podizanje nivoa jezičke kulture kod učenika osnovnih i srednjih škola na području Općine Centar“, čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 2.000 KM.
Podrška Općine Centar projektu Udruženja ”Slavistički komitet” sa 2.000KM

U okviru navedenog projekta Udruženje “Slavistički komitet” žali poboljšati kvalitet odgojno-obrazovnog rada, postići viši nivo jezičke kulture, te pružiti stručnu podršku u primjeni jezičke norme.

Učesnici navedenog projekta su učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, nastavnici, profesori, te građani, a planirano je između ostalog, izdavanje Bosanskog rječnika, kao i organizovanje raznih edukativnih radionica u osnovnim i srednjim školama.

Svrha navedenog projekta je da se jezička kultura podigne na viši nivo i poboljša kvalitet obrazovnog rada i vannastavnih aktivnosti.

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti