Podrška popularizaciji planinarstva

Planinarstvo nije samo hodanje po planinama, već je vrlo širok pojam koji obuhvata gotovo sve čovjekove djelatnosti izravno i neizravno vezane uz kretanje i boravak u planinama. Planinarstvo je poželjan oblik aktivnog odmora jer podrazumijeva boravak i hodanje na svježem zraku, snalaženje u prirodnom okruženju i upoznavanje zakonitosti prirode. Potrebe urbaniziranog čovjeka za izvornom i sačuvanom prirodom sve su veće kako bi se bar nakratko odmakao od svakodnevnog života.
Podrška popularizaciji planinarstva

Udruženje „Stanica planinarskih vodiča“ pokrenulo je projekt „Popularizacija planinarstva kroz edukaciju planinarskih vodiča, opremanje stanice i vođenje izleta u prirodi“ čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 1.500 KM. U okviru navedenog projekta planirano je opremanje stanice planinarskih vodiča Sarajevo, kao i mnogobrojne edukacije planinarskih vodiča kako bi na što profesionalniji i sigurniji način vodili planinare na izlete.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti