Podrška Općine Centar projektu ”Zaštita i očuvanje životne sredine”

Zagađenost životne sredine je globalni problem i kao takvog ga treba doživljavati i prikazivati, a ne kao problem jednog područja, regije ili države. U nastojanju da doprinese boljoj zaštiti i očuvanju okoliša Udruženje lovačko društvo „Fazan“ pokrenulo je projekt pod nazivom „Zaštita i očuvanje životne sredine“ čiju realizaciju je, u sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, finansijski pomogla Općina Centar Sarajevo sa 1.500 KM.
Podrška Općine Centar projektu ”Zaštita i očuvanje životne sredine”

U okviru ovog projekta Lovačkog društva „Fazan“ mladi će biti upoznati o pojmu i problemima životne sredine, kao i idejama za očuvanje i prevenciju kako bi se smanjilo zagađenje okoliša.

 

Učesnici projekta su mladi od pet do 18 godina i volonteri, a planirano je između ostalog promovisanje akcije na zaštiti životne sredine, uklanjanje divljih deponija, razne edukacije po školama te podjela promotivnog materijala.

 

Svrha navedenog projekta jeste da se omladina zainteresuje za sopstvenu budućnost i pruži svoj doprinos stvaranju uslova za bolje sutra.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti