Općina Centar plaća prevoz za 189 učenika

Iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem, Općina Centar Sarajevo godinama iz svog budžeta izdvaja sredstva kako bi obezbijedila besplatan prevoz za učenike osnovnih škola koji stanuju na većoj udaljenosti od škole, a gdje nemaju uspostavljene odgovarajuće saobraćajne linije javnog gradskog prevoza. Na ovaj način učenicima se želi osigurati da bezbjedno i na vrijeme stižu u školu. Za besplatan prevoz učenika Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 56.000 maraka.
Općina Centar plaća prevoz za 189 učenika

Prevozom je obuhvaćeno 136 učenika od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole „Alija Nametak“ i 53 učenika od prvog do osmog razreda Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“. Odabir prevoznika su, u skladu sa zakonskim propisima, izvršile škole i u dogovoru s njima utvrđeni su termini polaska i povratka minibusa. 

 

Minibusi koji prevoze učenike Osnovne škole „Alija Nametak“ saobraćaju svaki radni dan na relaciji Panjina kula-Gornja Breka-Breka, a za učenike škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ na relaciji Šip–Koševsko brdo-Ulica braće Begić 19.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti