Općina Centar podržala projekat Udruženja ”Dio srca” sa 4.500 KM

Udruženje dječiji i omladinski centar “Dio srca” pokrenulo je projekat “Prezentacija dostignuća i savremenih kretanja u oblasti ljekobilja, pčelarstva, organske hrane, predstavljanje tradicionalnih receptura, proizvoda i narodnih običaja naroda BiH”. Cilj projekta jeste poboljšati proizvodnju, skupljanje i konzumiranje ljekovitog bilja, te čajeva pravljenih od ljekovitog bilja, kao i pčelinjih proizvoda. U sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, Općina Centar je sa 4.500 KM finansijski pomogla ovaj projekt.
Općina Centar podržala projekat Udruženja ”Dio srca” sa 4.500 KM

Učesnici navedenog projekta su stanovnici, građani i posjetioci Sarajeva, poljoprivredni proizvođači i potrošači njihovih proizvoda, a planirana je između ostalog, edukacija o potrebi ljekovitog bilja, izrada edukativnih i propagandnih materijala.

 

Svrha projekta je staviti fokus na uzgoj ljekovitog bilja kako bi se očuvao jedinstven biodiverzitet koji naša zemlja ima i po čemu je posebna u svijetu.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti