Okončani radovi na sanaciji Ulice Cicin Han čikma

Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka okončali su radove na sanaciji Ulice Cicin Han čikma preko puta broja 91, sa stepeništem i potpornim zidom. Finansijer je Općina Centar koja je za ovaj projekat u svom budžetu obezbjedila oko 25.000 KM, dok je za nadzor bila zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
Okončani radovi na sanaciji Ulice Cicin Han čikma

Radovi su se izvodili na osnovu ugovora o izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području Centra u 2016. godini, a glavni projekat za sanaciju pomenute ulice napravio je izvođač radova.

 

-Prvobitno su urađena dva armirano-betonska potporna zida dužine 5,5 i 12 metara, nakon čega se pristupilo uklanjanju starog asfalta i dotrajale kolovozne konstrukcije umjesto koje je postavljena nova. Također, ugrađeni su i novi betonske ivičnjaci duž saobraćajnice, izgrađeni i nivelisani šahtovi, te ugrađene cijevi za novu kanalizaciju i  odvod površinskih voda, koje su najčešći uzročnik oštećenja i propadanja saobraćajnice. Nakon toga, uređeno je oštećeno stepenište, betonirana gazišta, te asfaltirana saobraćajnica, kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta firme „Grakop“.

 

U budžetu Općine za ovu godinu, za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta planirano je 1.630.000 KM, a za nekategorisane ceste 910.000 KM.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti