Konstituirano Općinsko vijeće Centar

U srijedu, 16. novembra 2016. godine održana je prva, konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Centar u novoizabranom sazivu. U skladu sa odredbama Statuta Općine i Poslovnika o radu Općinskog vijeća sjednicu je sazvao i vodio dosadašnji predsjedavajući Vijeća, a sada novoizabrani načelnik središnje sarajevske Općine dr. Nedžad Ajnadžić. Ovoj sjednici su prisustvovali i predstavnici Centralne izborne komisije BiH i Općinske izborne komisije Centar Sarajevo.
Konstituirano Općinsko vijeće Centar

Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti poginulim braniteljima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, Općinsko vijeće je donijelo odluku o verifikaciji mandata novoizabranih vijećnika.

 

Prije polaganja svečane izjave vijećnicima su uručena uvjerenja CIK-a o dodjeli mandata vijećnika u Općinskom vijeću Centar.

 

Ajnadžić je čestitao vijećnicima na osvojenim mandatima i zaželio im uspješan rad zajedno sa izvršnom općinskom vlašću u interesu i za doborobit građana općine Centar.

 

Podsjećamo, na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, održanim 2. oktobra 2016. godine, u Općinsko vijeće Centar izabran je 31 vijećnik iz sedam političkih partija. Stranka demokratske akcije je dobila deset mandata, Naša stranka šest, Demokratska fronta pet, Socijaldemokratska partija BiH četiri, Savez za bolju budućnost – Fahrudin Radončić tri, Stranka penzionera/umirovljenika BiH dva i Građanski savez jedan vijećnički mandat.

 

U novi saziv Općinskog vijeća Centar su izabrani: iz SDA Mustafa Mulić, Velija Katica, Abid Jusić, Hamdija Hasanović, Sejad Đozo, Edin Mirojević, Salko Pašović, Senada Bosno, Amra Alajbegović i Lejla Khattab; iz Naše stranke Amra Zulfikarpašić, Amela Kuskunović, Nihad Uk, Samir Fazlić, Lamija Tiro i Anton Rajić; iz DF Denis Challenger, Edin Abdurahmanović, Dževad Topić, Sead Srna i Karolina Karačić; iz SDP Benjamin Isović, Igor Stojanović, Miro Lazović i Dragan Stevanović; iz SBB Amer Kapo, Sulejman Haljevac i Haris Mujanović; iz Stranke penzionera Ahmed Gerin i Sonja Akšamija, a iz Građanskog saveza Nuko Grebović.

 

Na konstituirajućoj sjednici većinom glasova za predsjedavajuću Općinskog vijeća Centar izabrana je Karolina Karačić, a za zamjenike predsjedavajuće Vijeća Mustafa Mulić i Sulejman Haljevac.

 

Na ovoj sjednici je izabrana i Komisija za izbor i imenovanja i mandatno-imunitetska pitanja u sastavu: Abid Jusić, predsjednik i ostali članovi Senada Bosno, Haris Mujanović, Ahmed Gerin, Miro Lazović, Dževad Topić i Nihad Uk.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti