Nastavljeno redovno održavanje saobraćajnica u Centru

Tokom proteklog perioda radnici građevinske firme „Bosman“ okončali su radove na nekoliko lokacija u središnjoj sarajevskoj općini koje su izvodili na osnovu ugovora sa Općinom Centar o izgradnji, rekonstrukciji i redovnom održavanju lokalnih i nekategorisanih cesta na području Centra u 2016. godini. Finansijer je Općina Centar koja je za ovaj projekat u svom budžetu obezbjedila oko 12.000 KM, dok je za nadzor zadužena firma „Coning“ iz Sarajeva.
Nastavljeno redovno održavanje saobraćajnica u Centru

Naime, na osnovu potpisanog ugovora o izvođenju radova na redovnom održavanju ulica na području općine Centar, izvršena je sanacija asfaltnog kolovoza u Ulici Bolnička, sanacija oštećenog asfalta na trotoaru u Ulici Kaptol, te sanacija trotoara u Ulici Radićeva. Pored navedenog, radnici firme „Bosman“ sanirali su prilazni put u Ulici Hamida Beširevića, te zamijenili oštećene ploče i postavili zaštitne stubiće na trgu Alije Izetbegovića. U Ulici Hadži-Sulejmanova izvršeno je tamponiranje plohe dok je u Ulici Patriotske lige uređen prostor za kontejnere. Sanacija rukohvatnih ograda urađena je u ulicama Stjepana Tomića, Marcela Šnajdera, Asima Ferhatovića i Zaima Šarca.

 

S ciljem povećanja sigurnosti učesnika u saobraćaju Općina Centar je u proteklom periodu posvećivala veliku pažnju postavljanju i obnovi saobraćajne signalizacije na ulicama koje se nalaze na njenom području. Tako je u ulici Radićeva postavljena vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija.  

 

U budžetu Općine za ovu godinu, za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta planirano je 1.630.000 KM, a za nekategorisane ceste 910.000 KM.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti