Kurs stranih jezika i informatike

JU „Centar za kulturu Sarajevo" čiji je osnivač Općina Centar, u saradnji sa Udruženjem za istraživanje i organizacioni razvoj (RODA) organizuje kurseve stranih jezika (engleski, njemački, italijanski, francuski) i informatike, za osnovce, srednjoškolce, studente i odrasle.
Kurs stranih jezika i informatike

Naime, misija Udruženja je izgradnja i podizanje kapaciteta građana za njihovo aktivno učešće na tržištu znanja, sa posebnim fokusom na socijalno isključene kategorije društva, a osnovna djelatnost je implementacija Programa cjeloživotnog učenja. Svrha Programa je osposobljavanje i certificiranje korisnika u oblasti informacionih tehnologija (ECDL), engleskog jezika (Cambridge Program), pružanje korisnicima znanja i vještina komuniciranja, predstavljanja, apliciranja za radna mjesta (Socijalne vještine), te osposobljavanje i certificiranje korisnika u oblasti poslovnih vještina (Xpert Personal Business Skills) i drugih kompetencija koje zahtijeva savremeno tržište rada u Bosni i Hercegovini.

 

RODA je Autorizirani ECDL Test Centar, članica ECDL Asocijacije informatičara Bosne i Hercegovine, članica Evropske asocijacija za obrazovanje odraslih, članica Telecentre Europe Network, te nosilac licence Xpert PBS-a (Personall Business Skills) za Bosnu i Hercegovinu.

 

ECDL (European Computer Driving Licence) je međunarodno priznat certifikat koji se dobiva za pokazano znanje o informacijskim tehnologijama u korištenju računara. Potreban je, kako početnicima, tako i naprednim korisnicima računara. Početnici tokom obuke kreću od osnova rada i kroz nekoliko sedmica stiču potrebna znanja za svakodnevno korištenje računara. Napredniji polaznici računara ECDL stiču mogućnost za dalje usavršavanje i certificiranje za više ECDL nivoe.

 

Nastava stranih jezika se izvodi u malim grupama, u skladu sa Cambridge Programom i uz korištenje najsavremenijih nastavnih metoda, rječnika, literature, audio materijala. Nakon odslušane obuke i položenog testa, polaznici će dobiti certifikat kao potvrdu stečenog znanja. Prijave za navedene kurseve primaju se putem elektronske pošte na adrese centarzakulturu@bih.net.ba i office@rod-a.com, na brojeve 232-594 i 061 186-655 ili lično dolaskom u prostorije Centra za kulturu (Jelića broj 1) najkasnije do 14. novembra 2016. godine.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti