Općina Centar podržala projekat Udruženja “Mali koraci” sa 1.500 KM

Udruženje za dijalog u porodici i društvu „Mali koraci“, pokrenulo je projekat „Motivacija srednjoškolske omladine na području općine Centar za odabir profesije prema sklonosti i radnim navikama“, u okviru kojeg će mladoj populaciji biti omogućeno da komuniciraju sa uspješnim pojedincima koji vlastitim primjerom mogu pokazati mladima kako se posvećenost i rad isplati, i kako mogu uspjeti u određenim oblastima. U sklopu podrške projektima nevladinih organizacija, Općina Centar je sa 1.500 KM finansijski pomogla ovaj projekt.
Općina Centar podržala projekat Udruženja “Mali koraci” sa 1.500 KM

Učesnici navedenog projekta su mlade osobe od 16 do 18 godina, predavači iz oblasti biznisa, kulture, umjetnosti, medija, ekologije, zanata, te škole i profesori, a planirano je, između ostalog, održavanje motivacionih predavanja i realizacija edukativnih radionica.

 

Svrha navedenog projekta jeste motivacija mladih ljudi da se posvete određenoj oblasti i u njoj postignu što bolje rezultate, kvalitetnija profesionalna orjentacija i povećan kvalitet života.

 

Podsjećamo, u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđeno je 300.000 KM za podršku projektima nevladinih organizacija i udruženja.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti