Ajnadžić preuzeo uvjerenje o dodjeli mandata načelnika Općine Centar

Predstavnici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH) u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu uručili su 8. novembra 2016. godine uvjerenja o dodjeli mandata načelnicima i gradonačelnicima općina i gradova izabranim na lokalnim izborima u BiH 2. oktobra 2016. godine. U ime Općine Centar dodjeli su prisustvovali novoizabrani načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, sekretar Općine Jasna Beba i savjetnik Mustafa Resić.
Ajnadžić preuzeo uvjerenje o dodjeli mandata načelnika Općine Centar

Predsjednik CIK-a Ahmet Šantić čestitao je i poželio uspješan mandatni period izabranim nosiocima mandata, te ih podsjetio da je zakonski rok za formiranje gradskih i općinskih vijeća 30 dana.

 

Naime, na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini održanim u 130 općina i 10 gradova u BiH, te Brčko distriktu, prema potvrđenim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, za načelnika Općine Centar građani su od devet kandidata izabrali dr. Nedžada Ajnadžića koji je kao zajednički kandidat SDA/SBB dobio 8.048 glasova stanovnika općine Centar. Novoizabrani načelnik središnje sarajevske Općine dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je izjavu o prihvatanju mandata i time zvanično stekao uvjete da preuzme funkciju načelnika ove lokalne zajednice.

 

-Želim se zahvaliti građanima koji su mi ukazali povjerenje. Od ovog momenta legitimiran sam kao načelnik Općine Centar i zadovoljan da već sutra možemo krenuti u nove radne obaveze. Ovo je dodatna odgovornost, a sasvim sam siguran da ću očekivanja građana ispuniti. Moj cilj je da realiziram što više projekata koji su u interesu građana ove lokalne zajednice. Sutra je moj prvi radni dan na funkciji načelnika, nakon što bude izvršena primopredaja od strane dosadašnjeg načelnika Dževada Bećirevića. Bit ću načelnik za sve građane, stajat ću im na raspolaganju a zajednički i sinergijski ćemo rješavati sve ono što bude naš izazov u budućnosti, kazao je Ajnadžić.

 

Uvjerenja za osvojene mandate vijećnika u Općinskom vijeću Centar, a koja će naknadno biti uručena izabranim nosiocima mandata, preuzela je Jasna Beba, sekretar Općine. 

 

Podsjećamo, u novi saziv Općinskog vijeća Centar su izabrani: iz SDA Mustafa Mulić, Velija Katica, Abid Jusić, Hamdija Hasanović, Sejad Đozo, Edin Mirojević, Salko Pašović, Senada Bosno, Amra Alajbegović i Lejla Khattab; iz Naše stranke Amra Zulfikarpašić, Amela Kuskunović, Nihad Uk, Samir Fazlić, Lamija Tiro i Anton Rajić; iz DF Denis Challenger, Edin Abdurahmanović, Dževad Topić, Sead Srna i Karolina Karačić; iz SDP Benjamin Isović, Igor Stojanović, Miro Lazović i Dragan Stevanović; iz SBB Amer Kapo, Sulejman Haljevac i Haris Mujanović; iz Stranke penzionera Ahmed Gerin i Sonja Akšamija, a iz Građanskog saveza Nuko Grebović.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti